San Francisco


Chinatown, San Francisco


Cable Car


Lombard Street

© by Ane L

Bildet mitt ble valgt!

Endelig skjer det noe mer innen fotografien, og i går sendte jeg inn et bilde i en slags konkurranse gjennom skolen. Det var ca. 40 stk som sendte inn bilder, og mitt var et av de 5 som ble valgt ut. Det var 5 lærere som skulle velge ut bilder, og 4 av de valgte mitt! Så da kjøpte jeg muffins og sjokolademelk til lunsjen for å feire seiern der jeg satt i art rommet alene og gjorde lekser... It's lonely at the top, you know!
Premien var at bildet mitt skal stilles ut et sted (husker ikke om det var på et college eller museum), så da må jeg nesten dra å se på bildet mitt. Hihi. Et av målene mine var at et av bildene mine skulle bli stilt ut, og det er litt morsomt at jeg kan si at bildet mitt har vært stilt ut i New York.

Bildet jeg vant med

Fisherman's Wharf, San Francisco
© by Ane L

Nerd


© by Ane L

Fikk litt innspirasjon fra musikkvideoen til Taylor swift; you belong with me. Brillene er fra Beacon's Closet i Brooklyn.

Inspriation


4379249703_16bb9b97bb_o_large
805cbea7193f45f1f72bc9096fe7ffd2_h_large_large

Camera_girl_retro-00ee66f1dd2ed2680f6b487b32114751_h_largeTumblr_kyvplj6ccc1qbn3zvo1_500_large

Åh, nydelige bilder som virkelig motiverer meg til å lære mer om fotografi!

Bilder fra weheartit.com og rainbowramblings.com

New York: one of the British colonies that formed the United States

© By Ane L

Kom nettopp hjem fra teoritime, og nå må jeg begynne å øve på en matteprøve jeg skal ta i morgen før skolen. Har også friidrettstevne i morgen og skal løpe 100m og hoppe tresteg. Håper bare hamstringen i låret tåler det, for har hatt problemer med den i det siste, og den forverres av løping og hopping. Hvis det blir virkelig ille så får jeg dra til sportslegen på skolen. Jaja, ønsk meg lykke til!

Brooklyn


© Brooklyn Bridge


© Williamsburg i Brooklyn


© Williamsburg i Brooklyn


© Manhattan Bridge

I dag var jeg i NYC med mamma og Christian. Fikk tatt en del bilder, og noen av de ligger ovenfor. Var i Brooklyn for første gang i dag, og jeg ble helt forelska i Williamsburg. Det var så stille og rolig der, men samtidig utrolig ungt og hipt med mange vintagebutikker hvor man kunne finne designer klær og tilbehør veldig billig. Kunne faktisk tenkt meg å bo der. Har funnet en ny yndlignsbutikk og det er Beacon's Closet. Det er en second hand/vintage butikk som har utrolig mye fint veldig billig. Kjøpte en kjole der som det er bilde av i innlegget under. Vi var også i Soho og der shoppa vi litt mer. Veldig fin dag, men ble utrolig sliten! hehe. Hvordan har dagen din vært?

Ny vintage kjole og prom dress


Vintage kjole fra Beacon's closet i Brooklyn


Prom dress fra Forever 21. Vet egentlig ikke om jeg vil bruke den eller ikke på ballet, men den var utrolig billig, så mamma kjøpte den. Hva syns du om kjolene?:)

So little time


© by Ane L

Har utrolig mye å gjøre om dagen. Kl. 08.30 var jeg på teoritime for drivers education, og rett etter det hjalp jeg til med å male senior commons veggen med noen andre seniors. Nå har jeg igjen "bare" 13 timer med frivillighets arbeid jeg trenger for å få high school diploma som må være ferdig før 3. mai. Har også 3 timer igjen med teoritimer som må være ferdig før 30. april pluss at jeg trener friidrett 6 dager i uka og er hjemme i 5 tiden hver dag. Har heldigvis bare 2 stevner til i april.
Nok om mitt liv, hvordan er ditt liv for tiden?

Nytt design

Nå har jeg nettopp lagd nytt design! Sliter litt med alt dette HTML surret som er som et annet språk for meg. Kunne ønske jeg var født med hvertfall ett talent. Ikke kan jeg løpe eller hoppe langt (til tross for at jeg går på friidrett), ikke kunne jeg komme med på fotballlaget, ikke kunne vinne noen konkurranser eller fått noe som helst heder og ære gjennom bildene mine, og ikke har jeg gode karakterer. Kunne jeg ikke i det minste fått til HTML da?:( Gash, livet er frustrerende.
I morgen må jeg stå opp tidlig for å rette håret så jeg i det minste kan se bra ut når jeg kommer i mål lenge etter alle andre på stevnet i morgen.. Laughing out very loud

When things aren't as you want them to be....is it good to have photography© by Ane L

New York i blomstring

Det er så pent her for tiden! Trærne begynner å bli grønne, og noen er i full blomstring!
Vi hadde friidrettstevne i dag, og vi konkurrerte mot 4 andre skoler. High school stevnene er som et lag, så skolen som vinner mest vinner stevnet. Og gjett hvem som vant i dag! Oss! Hurra for Cold Spring Harbor! Selv gjorde jeg det ikke så bra, men det var ikke stort stevne og jeg var ikke en av de som teltes i poengene heller :) På torsdag holder vi et stort stevne på skolen vår, så det blir sikkert gøy!

Monterey Aquarium


Fra akvariumet i Monterey i California

Drømmeverdenen


Da jeg var liten kunne jeg ønske at det fantes en verden hvor man kunne gjøre hva man ville uten begrensninger. Det kan jeg selvfølgelig fortsatt ønske, men drømmen har på en måte gått halveis i oppfyllelse. Gjennom fotograferingen kan jeg lage min egen drømmeverden, hvor alt er som jeg selv vil det skal være. Du kan ta bilde av alt du vil og skape din verden. Du kan kanskje ikke leve i den, men det føles som du gjør det. Når jeg fotograferer utvikler jeg min verden og den blir større og større. Selvom jeg ikke tar de beste bildene så har jeg fortsatt min drømmeverden.

FotografiHadde tenkt til å lage en collage, men photoshop har visst tatt kvelden.

Anyways.. Disse bildene ble jeg ganske fornøyd med, spesielt det første. Jeg elsker å photoshoppe bildene mine så de ser litt vintage ut. Men det jeg hadde tenkt til å skrive om var om fotografi og hvordan jeg startet med det.
Da jeg var liten elsket jeg å ta bilder. Ikke fordi jeg så på det som kunst, men fordi jeg likte å kunne se på de senere. Jeg hatet også alt som hadde med kunst og gjøre, og ble dratt med rundt på kjedelige museumer. Jeg begynte etterhvert å tegne litt, men eide ikke talent. Likte bare å tegne jenter og hester, så etterhvert sluttet jeg fordi jeg ble aldri bedre og alle andre var så mye flinkere enn meg. Maling var enda verre. Alt så ut som det kunne vært malt av en 5 åring, så det har jeg aldri hatt noe interesse for, men etterhvert lærte jeg mer om fotografi. Der trenkte man ikke ha et spesielt talent når det gjaldt å bruke henda (bortsett fra å trykke ned knappen på kameraet). Jeg kunne faktisk få ting til å se ut akkurat som jeg ville uten å kunne tegne. Jeg kunne bruke kreativiteten min uten å bli begrenset av mine manglende tegnekunnskaper.
Da går vi litt mer tilbake i tid. Jeg var ca. 12 år fant jeg ut at det fantes bilderedigeringsprogrammer og at man kunne redigere bilder til å bli kjempe kule! Jeg fant noen hjemmesider som var laget av folk på min alder eller litt eldre, og det var som et lite samfunn. Folk bestilte layouts av hverandre til hjemmesidene sine og en haug av andre ting til hjemmesider. Dette fanget interessen min og jeg lastet ned programmet Paint Shop Pro. Der lærte jeg veldig mye og lagde design til min egen hjemmeside og andres. Bildene jeg bruke var av enten kjendiser eller hester, for folk ville ikke ha bilder som ikke var "proffe". Noen år senere ble jeg medlem av en side hvor man kunne "lage" sine egne dyr og ha de på gården sin. Der trengte man bilder av dyr og det var der fotointeressen startet for fult. Jeg gikk på turer for å ta bilder av hester og hunder osv, og jeg tok bilder av alle dyrene til vennene mine. Etterhvert begynte jeg å ta ganske fine bilder og jeg visste litt mer om hva som gjorde et fint bilde. Jeg tenkte fortsatt ikke på fotograferinga som en kunst fordi jeg bare tok bilder av dyr som jeg kunne ha på denne hjemmesiden. Etterhvert kom interessen for landskaps bilder, og så alt mulig annet.
Da jeg flyttet hit til NY i sommer valgte jeg å ta et fag på skolen som heter Media Arts hvor man kunne lære om fotografi, redigering og filming. Der lærte jeg litt mer om fotografi selvom jeg egentlig ikke har lært veldig mye der, fordi jeg lå så langt foran alle andre fordi jeg har lært meg selv så mye gjennom internett.
For ca. 2-3 år siden begynte jeg å lese en del blogger. Der var det mange bloggere som la inn fine bilder og jeg ble innspirert. Det var ikke før det siste året at jeg ble virkelig interessert i fotografi og begynte å ta med meg kameraet så og si overalt. Men det billige kameraet mitt begrenset motivasjonen litt når jeg så alle de fine bildene tatt med speilrefleks. Så til bursdagen min i mars fikk jeg endelig et speilrefleks kamera, og nå kan jeg endelig ta de bildene jeg vil.

The Ultimate Ring


Denne fant jeg i en souvenirbutikk i San Francisco og måtte bare ta et bilde av den. Kjøpte den ikke, men kjøpte en litt mer diskrét versjon som også går over hele fingeren.

San Francisco

Aner ikke hvor jeg skal begynne. Har opplevd utrolig mye den siste uka og vært innom 4 stater jeg aldri har vært i før. 1000 bilder er blitt tatt, jeg har hatt salamandre på hodet (bokstavlig talt), sett alle mulige dyr som lever i vannet og vært på Bubba Gump Shrimp company resturant.
Det er så mye å skrive om at jeg må ta det litt etter litt. Kommer nok noen innlegg om dagen med forskjellige ting om ferien framover. Starter med salamander opplevelsen min!


En mann med en salamander i bånd er fint.Meg selv med en salamander på armen er også fint.


Men dette tar kaka!
RSS 2.0
hits