FotografiHadde tenkt til å lage en collage, men photoshop har visst tatt kvelden.

Anyways.. Disse bildene ble jeg ganske fornøyd med, spesielt det første. Jeg elsker å photoshoppe bildene mine så de ser litt vintage ut. Men det jeg hadde tenkt til å skrive om var om fotografi og hvordan jeg startet med det.
Da jeg var liten elsket jeg å ta bilder. Ikke fordi jeg så på det som kunst, men fordi jeg likte å kunne se på de senere. Jeg hatet også alt som hadde med kunst og gjøre, og ble dratt med rundt på kjedelige museumer. Jeg begynte etterhvert å tegne litt, men eide ikke talent. Likte bare å tegne jenter og hester, så etterhvert sluttet jeg fordi jeg ble aldri bedre og alle andre var så mye flinkere enn meg. Maling var enda verre. Alt så ut som det kunne vært malt av en 5 åring, så det har jeg aldri hatt noe interesse for, men etterhvert lærte jeg mer om fotografi. Der trenkte man ikke ha et spesielt talent når det gjaldt å bruke henda (bortsett fra å trykke ned knappen på kameraet). Jeg kunne faktisk få ting til å se ut akkurat som jeg ville uten å kunne tegne. Jeg kunne bruke kreativiteten min uten å bli begrenset av mine manglende tegnekunnskaper.
Da går vi litt mer tilbake i tid. Jeg var ca. 12 år fant jeg ut at det fantes bilderedigeringsprogrammer og at man kunne redigere bilder til å bli kjempe kule! Jeg fant noen hjemmesider som var laget av folk på min alder eller litt eldre, og det var som et lite samfunn. Folk bestilte layouts av hverandre til hjemmesidene sine og en haug av andre ting til hjemmesider. Dette fanget interessen min og jeg lastet ned programmet Paint Shop Pro. Der lærte jeg veldig mye og lagde design til min egen hjemmeside og andres. Bildene jeg bruke var av enten kjendiser eller hester, for folk ville ikke ha bilder som ikke var "proffe". Noen år senere ble jeg medlem av en side hvor man kunne "lage" sine egne dyr og ha de på gården sin. Der trengte man bilder av dyr og det var der fotointeressen startet for fult. Jeg gikk på turer for å ta bilder av hester og hunder osv, og jeg tok bilder av alle dyrene til vennene mine. Etterhvert begynte jeg å ta ganske fine bilder og jeg visste litt mer om hva som gjorde et fint bilde. Jeg tenkte fortsatt ikke på fotograferinga som en kunst fordi jeg bare tok bilder av dyr som jeg kunne ha på denne hjemmesiden. Etterhvert kom interessen for landskaps bilder, og så alt mulig annet.
Da jeg flyttet hit til NY i sommer valgte jeg å ta et fag på skolen som heter Media Arts hvor man kunne lære om fotografi, redigering og filming. Der lærte jeg litt mer om fotografi selvom jeg egentlig ikke har lært veldig mye der, fordi jeg lå så langt foran alle andre fordi jeg har lært meg selv så mye gjennom internett.
For ca. 2-3 år siden begynte jeg å lese en del blogger. Der var det mange bloggere som la inn fine bilder og jeg ble innspirert. Det var ikke før det siste året at jeg ble virkelig interessert i fotografi og begynte å ta med meg kameraet så og si overalt. Men det billige kameraet mitt begrenset motivasjonen litt når jeg så alle de fine bildene tatt med speilrefleks. Så til bursdagen min i mars fikk jeg endelig et speilrefleks kamera, og nå kan jeg endelig ta de bildene jeg vil.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (bara jag som ser!)

Din blogg:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL för detta inlägg:
http://blogsoft.no/trackback/ping/17781607
RSS 2.0
hits